V
#drop-caps-656eabe300f98 {padding:10px !important;}#drop-caps-656eabe300f98 {font-size:25px !important;}

oorbeeldvragen

Zoals eerder vermeld duurt een homeopathisch consult langer omdat voor het voorschrijven van een homeopathisch middel meer informatie over de persoon nodig is. In grote lijnen wil de arts het volgende weten:

  • Maak een overzicht van de ziekten en klachten die u vroeger gehad heeft. Eerdere behandelingen, zoals operaties en medicijnen geven aanvullende informatie.
  • Hoe werkt uw gestel? Denk daarbij aan ontlasting, urinelozing, transpiratie, temperatuurregeling, seksuele functies en slaap.
  • Ook verschijnselen als wratten, kloven en nagelbijten zijn belangrijk.
  • Heeft u voorkeur voor of afkeer van bepaalde voedingsmiddelen? Krijgt u klachten door voedingsmiddelen?
  • Uw karakter, uw reactie op verdriet, boosheid, alleen zijn e.d., en uw speciale gevoeligheden zijn belangrijke gegevens.

Hier staan dus slechts de hoofdlijnen beschreven. Naar aanleiding van wat u vertelt zal de arts allerlei middelen overwegen en aan de hand hiervan weer andere vragen stellen. Voor een uitgebreidere beschrijving van de vragen klik hier. De homeopathische arts moet kiezen uit tienduizenden vragen. Daar kunt u zich natuurlijk niet op voorbereiden. Het gaat er vooral om dat u beseft dat alles belangrijk kan zijn, ook klachten en symptomen waarop in consulten bij reguliere artsen afwijzend gereageerd wordt als niet ter zake.

Verder kunt u idee├źn opdoen voor kenmerken die belangrijk zijn in de pagina met voorbeelden van verschillende ziekten. Ook de zelfmedicatie pagina op deze website laat u in de keuken van de homeopathische arts kijken.

We leven in een tijd waarbij we alles graag verklaren. Hierdoor gaat de persoonlijke nuance verloren: mensen reageren verschillend op weersomstandigheden, houding, activiteiten, enzovoort. Daar sta je dus nooit bij stil. Om u hiervan enkele voorbeelden te geven kunt u een vragenlijst downloaden door hier te klikken. Wanneer u deze lijst uitprint en dagelijks eens doorneemt wordt u zich bewuster van dit soort invloeden. Na een tijd gaan u mogelijk nieuwe dingen opvallen en kunt u deze lijst invullen.

Start typing and press Enter to search