Sjoemelgeneesmiddelen

Aan geneesmiddelen valt goud geld te verdienen wanneer je wetenschappelijk bewijs koppelt aan patenten. Dat leidt tot gesjoemel met bewijs. Hierdoor menen artsen dat geneesmiddelen voor autisme en depressiviteit werkzaam zijn. Dat blijkt achteraf niet waar en ernstige bijwerkingen als hormonale ontregeling en zelfmoordneiging bij jongeren worden weggewerkt.

Maar voordat het gesjoemel ontdekt wordt zijn er miljarden verdiend. Zoveel dat boetes van miljarden dollars, alleen al in Amerika, weinig indruk maken. Dat wordt glimlachend betaald.

Homeopathische geneesmiddelen kennen geen patenten, daar kan niet veel meer dan de kostprijs voor berekend worden. Vandaag zag ik een 25-jarige jongeman terug die ik nu anderhalf jaar behandel wegens autisme en depressiviteit. Heel langzaam is de depressiviteit geheel verdwenen, maar ook het autisme is inmiddels verbeterd. Hij onderneemt nu van alles wat met menselijke contacten te maken heeft. Ook diverse lichamelijke klachten zijn verbeterd. De eerste maanden waren even moeilijk omdat oude klachten tijdelijk terugkwamen. Dat is normaal bij homeopathie omdat het hele systeem een beter evenwicht moet vinden.

Wat heeft dat gekost? In anderhalf jaar minder dan 20 euro aan homeopathische geneesmiddelen en 7 consulten. Verbaast het u nog dat de farmaceutische industrie homeopathie belachelijk probeert te maken?

Start typing and press Enter to search