Kan niet waar zijn

In Nieuws

Vandaag twee patiënten teruggezien met hardnekkige peesproblemen.

De ene patiënt had een trigger finger, een duim die krom bleef staan na buigen en daarbij behoorlijk pijnlijk was. Ze had dit vroeger aan de andere hand gehad en was hiervoor geopereerd. Drie maanden geleden had ze een verwijsbrief voor de chirurg gekregen. Omdat het met haar andere klachten heel goed ging adviseerde ik haar even te wachten. Inmiddels kan ze de duim weer normaal bewegen.

De andere patiënt had al jaren de ziekte van Dupuytren, verharding en verkorting van pezen in de handpalm. Een reeks injecties in de pezen gedurende jaren had geen effect. Op een homeopathisch middel is het in de loop van een jaar geleidelijk verbeterd.

Beide patiënten zitten met de vraag “Hoe vertel ik dit mijn huisarts”? Beide huisartsen hadden al afwijzend gereageerd op homeopathie, ze weten zeker dat het niet kan werken. Maar deze peesaandoeningen herstellen niet vanzelf. Mijn advies: niets zeggen en veel met de handen wapperen als je voor hem zit. Wie wil zien zal aan het denken gezet worden, anders maar niet.

Start typing and press Enter to search