Hoest

Vandaag weer een krantenbericht dat huisartsen bij hoest ten onrechte antibiotica voorschrijven, in de helft van de gevallen. Dat wisten we 30 jaar geleden ook al. Het leidt tot resistentie voor antibiotica en antibiotica werken niet bij luchtweginfecties.

Zijn huisartsen in 30 wijzer geworden? Integendeel! Destijds schreven ze regelmatig homeopathie voor bij luchtweginfecties. De werkzaamheid van homeopathie bij luchtweginfecties is wetenschappelijk bewezen sinds 2005, en het is veilig. Toch wordt nu, 10 jaar later, homeopathie juist gemeden door huisartsen.

Hoe komt dat? Enkele Ministers voor Volksgezondheid, met name Hoogervorst en Schippers, zijn vurige aanhangers van de anti-alternatieve fundamentalisten in de geneeskunde. Zij vaardigden wetten uit die het beoefenen van homeopathie door artsen ernstig bemoeilijken. Zelfmedicatie voor hoest met homeopathie mag zelfs niet meer. Men mag geen homeopathisch middel aanprijzen voor hoest. Regulier Codeïne voor hoest aanprijzen mag wel. Of dat werkt wordt betwijfeld, maar het is in ieder geval gevaarlijk. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA waarschuwt dat codeïne bij 1-2% van de Noord-Europeanen dodelijk kan zijn, bij Ethiopiërs is dit zelfs 29%.

Is er nog iemand wakker? De Nederlandse overheid kwakzalft bij de meest voorkomende aandoening in de huisartspraktijk!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search