Een goed gesprek

De Tweede Kamer wil dat dokters de tijd nemen voor een goed (uitgebreider) gesprek met de patiënt. En de verzekeraar moet dat betalen. Homeopathische artsen horen telkens van hun patiënten dat reguliere dokters zo slecht luisteren en hun eigen mening al klaar hebben. Moeten ze nu nog langer naar de mening van de dokter luisteren?

Reguliere dokters kunnen eigenlijk ook niet anders, ze moeten een diagnose stellen en dan het protocol volgen dat daarbij hoort. En ook het reguliere geneesmiddel voorschrijven dat de farmaceutische industrie al dan niet terecht noodzakelijk acht. Al die extra informatie van de patiënt is dan ballast. Voor homeopathische artsen is die extra informatie juist essentieel om het middel te vinden die bij die persoon past. Zij moeten wel goed luisteren.

De politiek heeft weer eens boter op het hoofd. Voor de komende herregistratie van artsen is homeopathie niet geldig als werkervaring. Niet luisteren en gewoon een regulier middel voorschrijven dat bij die kwaal past is de norm.

Start typing and press Enter to search