EASAC ontmaskerd

Geleidelijk wordt het geïsoleerd bestaan van een club die zich adviseurs van academies van wetenschappen noemt (EASAC) steeds duidelijker nadat het anti-homeopathie rapport  publiceerde. Zoals met een recent stuk van het Meertens Instituut, een onderdeel van de Nederlandse Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW), zie deze link. Het Meertens Instituut distancieert zich duidelijk van de fanatieke tegenstanders van alternatieve geneeswijzen.

Vroeg of laat moest deze tegenreactie komen, want de antikwakkers worden steeds drastischer. De EASAC claimt dat zij alleen gezaghebbende wetenschappelijke en neutrale bronnen citeren. Daar kunnen de echte wetenschappelijke bronnen niet blij mee zijn. EASAC was bij voorbaat van plan homeopathie de grond in te boren. Uit de vele analyses van homeopathie, die overwegend positief uitvallen, werden alleen de negatieve geselecteerd. Hieruit werd weer een negatieve selectie gemaakt. Een Australisch rapport (NHMRC) stelt dat er bewijs is voor homeopathie voor, onder andere, luchtweginfecties, middenoorontsteking en depressiviteit, maar dit bewijs zou niet genoeg of niet goed genoeg zijn. Op grond hiervan zou homeopathie verboden moeten worden.

Dit kan eenvoudig worden ontmaskerd. De gebruikelijke reguliere geneesmiddelen voor luchtweginfecties, middenoorontsteking en depressiviteit zijn weinig effectief en veel mensen hebben daar geen baat bij. Dan is homeopathie zo gek nog niet en dat is natuurlijk niet naar de zin van de fanatieke voorstanders van reguliere geneesmiddelen. Met het verbieden van homeopathie is een lastige concurrent geëlimineerd.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search