Btw onzin

Vandaag twee opvallende berichten in de krant. Antidepressiva werken niet bij jongeren en de btw op alternatieve behandeling door artsen wordt weer opgeheven. De rechter heeft in hoger beroep geoordeeld dat er geen enkele reden is om onderscheid te maken tussen reguliere en alternatieve artsen.

Die btw heffing was een lobbysucces van de anti-alternatieve fundamentalisten die nu nog steeds kraaien dat reguliere geneeskunde wetenschappelijk bewezen is en alternatieve geneeskunde niet. Een uitspraak die alle wetenschappelijke grond mist.

Wel interessant dat in dezelfde krant staat dat de farmaceutische industrie gegevens gemanipuleerd heeft, zodat niet duidelijk werd dat antidepressiva niet werken bij jongeren, maar bovendien meer kans op suïcide geven.

Het wordt tijd dat de Gezondheidsraad nu eens goed kijkt naar de positie die reguliere en alternatieve geneeskunde naast elkaar moeten innemen. Het is immers een vaststaand feit dat de reguliere geneeskunde tekortkomingen heeft en dat veel patiënten wel baat hebben bij alternatieve geneeskunde nadat regulier gefaald heeft.

Verder moeten politici die zich voor het karretje van de anti-alternatieve fundamentalisten laten spannen zich schamen. Twee achtereenvolgende ministers voor Volksgezondheid weigerden het bewijs voor homeopathie door de Gezondheidsraad te laten beoordelen.

Start typing and press Enter to search