Boos

Vandaag een heel boze patiënt gezien. Gelukkig niet op mij, maar op de medische wereld, journalisten en verzekeraars omdat zij homeopathie niet erkennen. Bijna 20 jaar geleden, toen 50 jaar oud, met homeopathie begonnen vanwege ‘vreselijke benen’, met veel vocht erin, open been en dreigende wondroos. Enkele jaren later konden de specialisten hun ogen niet geloven, zulke mooie benen en het gaat nog steeds goed.

Er waren nog veel meer klachten: kortademigheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, nierproblemen. Dat hij daarbij niet lekker in zijn vel zat lijkt dan logisch, maar ook dat gaat allemaal veel beter.

Het principe dat ouderdom met gebreken komt gaat bij homeopathische patiënten vaak niet op. Bij deze patiënt gaat het juist steeds beter, zeker t.o.v. 20 jaar geleden.

De reden van de boosheid? Sommige artsen zijn inderdaad onder de indruk en gaan naar homeopathie verwijzen, andere doen alleen maar nukkig. En de verzekeraar die weigert die paar euro per maand te betalen voor zijn homeopathische geneesmiddelen, ondanks de kapitalen aan reguliere middelen die ermee bespaard zijn. En de journalisten die onzin schrijven over homeopathie zonder kennis van zaken.

Start typing and press Enter to search