E
#drop-caps-6676a2264875f {padding:10px !important;}#drop-caps-6676a2264875f {font-size:25px !important;}

rkenning

Homeopathie wordt over de hele wereld door artsen en patiënten erkend. Erkenning is er ook van overheden in een steeds groter aantal landen, maar Nederland is een uitzondering. De tegenwerking van de Nederlandse overheid is opvallend: er mag geen indicatie vermeld worden voor homeopathische geneesmiddelen en artsen kunnen homeopathie niet opvoeren als geneeskundige werkervaring.

Dit levert risico’s op voor patiënten. Neem de klacht hoest, één van de meest voorkomende klachten. Volgens de huisartsenstandaard (NHG) is er geen werkzame reguliere therapie. Volgens de overheid (Farmacotherapeutisch Kompas) werkt codeïne. Codeïne mag als zelfmedicatie voor kinderen verkocht worden. In één flesje hoestdrank met codeïne van 100 milliliter zit 39 milligram codeïne. De toxische dosis van codeïne is 1 milligram per kilo lichaamsgewicht. De onderzoekende peuter van 13 kilo loopt dus een groot gevaar wanneer hij zo’n flesje ontdekt of een paar tabletjes van 10 milligram voor een volwassene.

De Zwitserse overheid registreert onbedoelde innames van medicijnen, ook homeopathische, door kinderen. Op 2355 innames volgde in 9 gevallen milde verschijnselen, geen ziekenhuisopname.

De Nederlandse overheid heeft de mond vol van veilige geneesmiddelen en terugdringen van antibioticagebruik. Dat zijn juist de sterkste argumenten voor het toepassen van homeopathie.

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat huisartsen met kennis van homeopathie beduidend goedkoper werken en minder antibiotica gebruiken.

De Nederlandse overheid weet al sinds 1990, nadat zij de Universiteit Maastricht opdracht gaf het bewijs voor homeopathie te onderzoeken, dat dit bewijs niet onder doet voor regulier bewijs. Is het toeval dat de Nederlandse overheid sinds 1990 homeopathie tegenwerkt? Toen ging men homeopathie uit het ziekenfondspakket verwijderen. Inmiddels kan de Nederlander zelfs geen homeopathisch middel voor hoest krijgen.

Start typing and press Enter to search